Merkityksellisiä juttuja

Merkityskirjat lahjoittaa kirjavarastonsa Ilmaisen Kirjan Päivään – kirjoja voi hakea Lahdesta 5.-6.11. rajattomasti messulipun hinnalla

Heipä hei, rakkaat ystävät. Lokakuussa 2022 Merkityskirjoille kuuluu tätä:

Hyvää tekevä lastenkirjatrilogiamme on kerännyt vuosien varrella kirjamyynnillä aivan mahtavan potin suomalaisen järjestötyön hyväksi. Yhteensä 18 711 euroa! Voitteko kuvitella? Ainakin meistä se on aivan mieletön summa – kahden naisen pikkukustantamon tekosia.

Tai siis oikeammin kahden naisen pikkukustantamon kirjoja OSTANEIDEN kuluttajien, kirjastojen ja yritysten tekosia sekä myös meitä kirjojen painamisessa tukeneiden Merkityskummien tekosia. Suurenmoinen kiitos teille! Kahdestaan emme olisi tähän ikinä-koskaan-milloinkaan pystyneet.

Summa on niin iso, että melkein itkettää ilosta, kun sitä pysähtyy tarkemmin ajattelemaan. Tässä sama summa vielä kirjakohtaisesti pilkottuna:

Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana -kirjalla on kerätty 7987 euroa SEY Suomen Eläinsuojelulle.

Helmeri Hessunpoika löytää lajinsa -kirjalla on kerätty Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan 5572 euroa.

Helgan ja Helmerin viikonloppuveli -kirja taas on kerryttänyt Perhehoitoliiton työn tueksi 5152 euroa.

Lukuiloa jaossa ilmaiseksi – tietenkin Lahessa!

Koko ihastuttava kirjakolmikkomme on edelleen erittäin ajankohtaista luettavaa eikä ole korkealuokkaisina painotuotteina ollut varastoinnista moksiskaan. Kiitos tästä paikalliset kumppanimme Painotalo Plus Digital ja Kirjapaino Markprint!

Kustantamomme nykytilan ja henkilöstöresurssien puutteen (edelleen se kaksi naista) huomioiden olemme nyt tehneet yhdessä järjestökumppaneidemme kanssa ison päätöksen, joka toivottavasti tuottaa lukuiloa valtavan moneen suuntaan. Myös sellaisille lapsille, joita tarinamme eivät ehkä muutoin tavoittaisi.

Se iso päätös on siis tällainen:

Kaikki Lahden varastoissa olevat kirjat lahjoitetaan Ilmaisen Kirjan Päivään. Ilmaiseksi jaettavista kirjoista ei luonnollisestikaan kerry seitsemän euron tukiosuuksia järjestökumppaneillemme, mutta tärkeintä on, että varastossa olevat kirjat löytävät lukijansa.

Jätämme myyntiin Booky-verkkokirjakaupalle pienen määrän kirjoja, joten jos missaat Ilmaisen Kirjan Päivän – tai ihan ehdottomasti haluat hankkia kirjan niin, että järjestötuki on mukana, niin sieltäpä löytyy!

Tarinoiden kautta kirjat tukevat edelleen kumppaniemme toimintaa!

Tutustu tapahtumaan tarkemmin: https://www.finlandiakirja.fi/fi/ilmaisen-kirjan-paiva-2022 ja lähde marraskuun alussa takuulla unohtumattomalle kirjaretkelle Lahden Messukeskukseen. Samalla kannattaa tietysti nauttia ajan kanssa mielenkiintoisista Kätevä & Tekevä -messuista.

Juuri kyseisillä messuilla on vietetty kaikkia trilogiamme kirjajulkkareita, joten siksikin tämä hyväntekeväisyystempaus sopii Merkityskirjojen omaan tarinaan paremmin kuin hyvin.

Mitään rajoituksia ei ole tapahtumasta kotiin kannettavien kirjojen määrälle. Jos olet vaikka alakoulun opettaja ja haluat käydä hakemassa oman kirjan jokaiselle luokkasi lapselle, niin mikään ei sitä estä! Myös päiväkodit ja erilaiset harrastusryhmät ovat lämpimästi tervetulleita tekemään merkityksellisiä kirjalöytöjä.

Jos et itse pääse paikalle, niin nyt kannattaa todellakin laittaa sana kiertämään. Sen verran ainutlaatuisesta tilaisuudesta on kyse!

Videolla voit fiilistellä Merkityskirjan syntyä lahtelaisessa kirjapainossa yhdessä Helgan ja Hugon kanssa:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s