Merkityksellisiä juttuja

Satumainen Lahjoittaja -kampanjamme vei joulumieltä muun muassa lastensairaaloihin

Syksyn kirjakampanjan kautta on loppuvuodesta jaettu yhteensä huikeat 216 lastenkirjaa lahjoittajatahojen valitsemiin kohteisiin. (Kaikki kohteet ja lahjoittajat voit katsoa kampanjasivultamme). Kirjoista peräti 104 lahjoitettiin Päijät-Hämeen keskussairaalaan, jonne saimme kissamaskit kasvoilla käydä tämän upean kirjalähetyksen viemässä keskiviikkona 16. joulukuuta.

Sari Nurminen (vas.) luki meille kiitokseksi ihastuttavan joulurunon. Kirjojen jakelua pikkupotilaiden iloksi oli jo suunniteltu valmiiksi. Mahdollista on, että myös muiden osastojen lapsipotilaat saavat oman kirjalahjan, ei pelkästään osaston 12 oma pikkuväki. Ja sehän meille sopii!

Tapasimme pikaisesti jo ihanasti joulutunnelmaan virittyneellä lastenosastolla 12 vs. osastonhoitaja Sari Nurmisen ja askarteluohjaaja Anna-Maria Niemisen. Anna-Maria kertoi hoitavansa töidensä ohella lastenosaston pientä sairaalakirjastoa.

– Lukemaan kannustaminen myös sairaalassa on tärkeää. Jos vaikka täältä saisi lukukipinää kotiinkin, kun välttämättä lukeminen ei nykylapsille ole niin tuttua. Valikoin kirjahyllyn päälle aina tarjolle ajankohtaisia lastenkirjoja. Esimerkiksi juuri nyt esillä on jouluteemaisia lastenkirjoja, Anna-Maria kertoi.

Kirja ikiomaksi pukinkontista – tai myöhemmin

Kirjat toimivat tietysti lastenosastoilla yhteisenä ajanvietteenä, mutta hoitajat voivat jakaa Merkityskirjoja myös kotiinlähtölahjoina reippaille pikkupotilaille tai vaikka jo hoitojakson aikana tsemppaukseksi. Siksi onkin mahtavaa, että niin moni lahtelaistaho halusi lähteä tähän mukaan. Näistä kirjoista riittänee iloa pitkään. Superlämmin kiitoksemme kaikille upeille lahjoittajillemme!

Lahjoitimme myös itse Merkityskirjojen omana joulutervehdyksenä sairaalaan kymmenen esikoisteostaan Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana. Noista kirjoista maksoimme tietysti niiden lahjoitusosuuden suoraan eläinsuojelujärjestölle.

Askarteluohjaaja Anna-Maria esitteli meille osaston pientä kirjastoa, josta hän pitää hyvää huolta. Kuulimme myös muista ihanista touhuista, joita osastolla lasten kanssa päivittäin tehdään. Lapsen sairaalajakso on koko perheelle raskas, joten turvallinen ja viihtyisä ympäristö on todellakin tärkeä.

– Saamme tästä kirjalahjoituksesta heti pukinkonttiin useamman paketin lapsille, jotka viettävät joulua osastollamme. Muutoinkin juuri nyt on hienoa antaa lapselle nimikoitu kirja omaksi jo sairaalassa, sillä korona-aikana yhteisten lelujen käyttöä on rajoitettu, totesi lastenosasto 12 vs. osastonhoitaja Sari.

Paras hetki aitoa joulumieltä sydämiimme tuoneessa vierailussa oli, kun Anna-Maria kertoi, että hän oli ehtinyt jo luvata eräälle 4-vuotiaalle pikkupotilaalle oman kirjalahjan heti, kun kirjalähetys saapuu. Tuo vauhtiveijari potkutteli puumopollaan meitä käytävällä vastaan, ja Anna-Maria sai ojennettua nimikoidun Helmeri Hessunpoika löytää lajinsa -kirjan hänelle silmiemme alla.

Kohtelias nuorimies katsoi meitä kirjantekijöitä silmiin, ja sanoi kauniisti ja kuuluvalla äänellä KIITOS KOVASTI. Tuon hetken tallennamme sydämiimme ja hiljennymme hiljalleen raskaan vuoden päätteeksi joulunviettoon.

MERKITYKSELLISTÄ JOULUA KAIKILLE JA PAREMPAA VUOTTA 2021!

Tellu ja Anna

Ps. Näin onnistunut kampanja ei olisi ikinä toteutunut meiltä omin voimin, koska kahden naisen kustantamossa työtä riittää ja valitettavasti suora myyntityö jää tosi vähäiseksi. Satumainen lahjoittaja -kampanja syntyi yhteistyössä hollolalaisen MyyWin Oy:n kanssa Lahden kaupungilta keväällä saamamme yrityspalvelusetelin avulla. Lämmin kiitos siis myös MyyWinin Päivi sekä Lahden kaupunki!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s