Kirjan syntyprosessi · Merkityksellisiä juttuja

EDIT: HAKU JA ÄÄNESTYS PÄÄTTYNYT! Joukkoluovuuden etsintäkuulutus: perhepiirros lastenkirjaan noin 8-vuotiaalta taiteilijalta!

Päivitys postaukseen klo 17.10: KIITOS SOMEN VOIMA! Käsittämättömän lyhyessä ajassa (Merkityskirjoittajan kotimatkan aikana), sähköpostiimme saapui NELJÄ UPEAA TAIDETEOSTA. Haku on siis päättynyt. Ja meillä on nyt liian visainen tehtävä ratkaistavaksi, että mikä näistä töistä on juuri se ”Helgan piirtämä”.

Päätimme siis antaa tämänkin ratkaisun joukkovoiman käsiin. Äänestys kirjaan valittavasta kuvasta on käynnissä Merkityskirjojen Facebook-sivuilla sunnuntaihin 8.9. klo 20 mennessä.

Hämmentävintä tässä on se, että KAIKKI työt ovat todella huolella toteutettuja juuri ohjeiden mukaan. Ja siis näin lyhyessä ajassa. KIITOS IHMISET – usko joukkovoimaan ja joukkoluovuuteen täytti juuri mielemme vahvempana kuin koskaan.

Yst. Tellu ja Anna – kirjantekijät

Tässä alkuperäinen postaus, jos haluat vielä lukea, mistä OLI kyse:

Nyt on kuulkaas niin, että kesäkuussa sulkeutuneen Joukkoluovuuden maksuttoman verkkokaupan kautta emme saaneet AINUTTAKAAN lapsen piirustusehdotusta Lehmusvirtojen perhekuvaksi. Ja tämähän on yhteisöllisen lastenkirjan kohdalla likipitäen katastrofi!

TARVITSEMME PIKAISESTI APUANNE!

Tiedätkö noin 8-vuotiaan piirtämisestä pitävän lapsen, joka voisi piirtää kirjaamme tämän tarinan kannalta oleellisen piirustuksen? Jatka lukemista ja toimikaa nopeasti. Helgan ja Helmerin viikonloppuveli -kirja on lähdössä painoon syksyn aikana ja Merkityskuvittaja Annan kuvitustyö on juuri nyt kiivaimmillaan.

Viikonloppuveli_työnalla

Miksi taiteilijan pitää olla noin 8-vuotias?

No siksi, että tarinassamme kyseinen piirustus on tokaluokkalaisen Helga Hidalmiinan piirtämä ja hän esittelee sitä luokalleen tunnilla, jossa käydään läpi perheiden monimuotoisuutta. Jos piirustus on 5-vuotiaan tai 12-vuotiaan lapsen, ei se ole tarinassa aivan uskottava. Siksi haussa on NOIN tokaluokkalaisen ikäinen lapsi kuvaa piirtämään.

Millainen perhekuvan pitää olla?

Tarinassamme Helga saa piirtää koulutunnilla muiden lasten tavoin kuvan omasta perheestään. Kuvassa on tietysti Helgan oma biologinen perhe: äiti, isä, Helga ja Helmeri (heistä kuva ohessa). Nämä perheenjäsenet Helga on piirtänyt kuvaan keskelle kirkkaita värejä käyttäen.

joukkoluovuus1

Kuvan laitaan Helga on piirtänyt sydämen keskelle myös kissaystävänsä Hugon, joka asuu oikeasti Kehräkummun kissatalossa. Hugo on päässyt kuvaan mukaan, koska JOS äidillä ei olisi sitä maailman tylsintä allergiaa, niin Hugo asuisi varmasti Lehmusvirran perheessä. Hugon kuvan näet alla.

nukkumapaikka

Kuvan toisessa laidassa kaukana muista, on himmeästi lyijykynällä piirretty hahmo, joka opettajan kyselyjen jälkeen paljastuu viikonloppuveljeksi. Helga ei siis ole tainnut vielä aivan täysin hyväksyä häntä osaksi perhettä… Voi sentään.

Tuollainen on siis ohjeistuksemme piirrokseen, mutta taiteilijalla on toki runsaasti luovaa vapautta käytettävissä.

Miten lapsen piirustusta voi tarjota kirjaan?

Tarjoamalla Luovalle Merkitysassistenttiehdokkaalle olosuhteet luovaan ilmaisuun paperin, kynien ja yllä kerrottujen viitteellisten ohjeiden avulla. Kun työ on valmis, lähettäkää valokuva teoksesta meille pikapikaa osoitteella info@merkityskirjat.fi. Haku päättyy välittömästi, kun kriteerit täyttävät teos löytyy. Päivitämme tiedon myös tuoreeltaan tähän blogitekstiin.

Entä jos lähettämänne piirustus valitaan?

Työ painetaan osaksi ihanaa, sijaisperhetyötä tukevaa yhteisöllistä lastenkirjaamme. Lapsi saa nimensä kirjan etusivulle Luovat Merkitysassistentit -listaan sekä kutsun aikuisen kanssa kirjan julkkarijuhliin Lahteen Kätevä & Tekevä -messuille 2. marraskuuta 2019.

Aika mieletön juttu, eikös vain? Joko teillä kaivettiin värikynät esiin?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s