Kirjan syntyprosessi

Kiitos joukkoluovuuden maksuttomassa verkkokaupassa ”shopanneille” – viikonloppuveljen tarinasta tulee ihana!

Joukkoluovuuden maksuton verkkokauppa on nyt tältä vuodelta suljettu. Olemme saaneet valtavan ihania ja valtavan luovia ehdotuksia marraskuussa ilmestyvään sijaisperhetoimintaa tukevaan Helgan ja Helmerin viikonloppuveli -kirjaamme.  Lämmin kiitos kaikille osallistuneille!

Mitä nyt sitten tapahtuu? No meillä kirjantekijöillä on edessä ehkä prosessin vaikein osuus. Kaikista kertakaikkisen mahtavista ehdotuksista meidän pitäisi valita juuri ne, jotka tarinaamme parhaiten sopivat. Ou nou!

Luova työhän on luoteeltaan sellaista, ettei ole mitään oikeita tai vääriä ratkaisuja. Ja varsinkin kun tehdään lastenkirjaa, on se mitä hedelmällisin alusta luovuudelle, jossa ei ole rajoja. Lastenkirjassa voi periaatteessa tapahtua ihan mitä vain.

Koska kirjan tulee kuitenkin olla aina vahvasti tekijöidensä näköinen ja sarjan kolmannen kirjan myös jossain määrin uskollinen kahden edellisen tarinan maailmalle, emme ole helpon tehtävän edessä valintoja tehdessämme. Se, että ehdotus ei päädy kirjaan, ei todellakaan tarkoita, etteikö ehdotus olisi hyvä.

Ihan jokainen saamamme ehdotus/idea on ollut uniikki ja juuri antajansa näköinen – ja siksi äärimmäisen arvokas. Muistakaahan tämä.

Olemme varanneet kalentereistamme yhteistä aikaa torstailta tätä tärkeää tehtävää varten. Todennäköisesti siis perjantaina 5.7. pääsemme tiedottamaan valinnoista tarkemmin. Ja teemme sen tietysti henkilökohtaisesti valituille Luoville Merkitysassistenteille, mutta myös Facebook-sivuillamme. Onhan sivu jo seurannassa? Jos ei, niin täältä löydät meidät.

Vielä ehtii mukaan! – Meidän perhe -lausuntoja kerätään edelleen

Jos kuulit vasta nyt ensimmäistä kertaa joukkoluovuuden maksuttomasta verkkokaupasta ja kaupan sulkeutuminen harmittaa – ei hätää! Tarjoamme edelleen mahdollisuuden päästä mukaan ihan oikeaan lastenkirjaan.

Merkityskirjan esilehdet täytetään nimittäin jälleen lukijoiden lausunnoilla. Helmeri Hessunpoika löytää lajinsa -kirjaan koottiin lausuntoja lukijoiden lempilajeista. Näin kokonaisuudesta hahmottui mainiosti liikuntalajien kirjo ja lukuisat yksilölliset syyt, joiden vuoksi kukin omasta lajistaan pitää.

Tällä kertaa keräämme esilehtien tekstitapettiin lyhyitä lausuntoja erilaisista perheistä ja perheiden erilaisista tavoista/säännöistä.

”Meidän perheeseemme kuuluu…”
”Meidän perheessä tykätään…”
”Meidän perheessä on tärkeää, että…”
”Meidän perheessä kaikki…”
”Meidän perheessä parasta on…”

Valitkaa haluamanne lauseen aloitus ja täydentäkää se loppuun omin sanoin. Tehkää maksuton verkkokauppaostos ja kirjatkaa lause tilauksen lisätietokenttään.

Miten tämä kaikki voi olla ilmaista?

Alkuun joukkoluovuus ei ollut ilmaista. Itse asiassa koko joukkoluovuuden idea syntyi, kun haimme esikoiskirjallemme starttirahaa joukkorahoituksen kautta ja pohdimme, mitä kivaa ihan uudenlaista vastiketta voisimme tarjota joukkorahoittajillemme. (Joukkorahoitusprojektiin ja ensimmäisiin luoviin vastikkeisiin voi edelleen tutustua Mesenaatin sivustolla.)

Nyt pystymme tarjoamaan joukkoluovuuden aidosti kaikkien ulottuville, koska saamme katettua osan hyvää tekevän kirjasarjamme tuotantokustannuksista Merkityskummiohjelman avulla. Jokaisella kirjalla on vastuullisesti toimivista yrityksistä koostuva kummijoukkue tukenaan, mikä on aivan fantastista. Kaksi pienyrittäjää ei voisi tehdä tätä kaikkea yksin.

Jos tiedät yrityksen, joka haluaisi olla mukana mahdollistamassa Helgan ja Helmerin viikonloppuveli -kirjan syntyä rahallisella panoksella, vinkkaa meistä ihmeessä. Lisätietoa löytyy Merkityskirjojen nettisivuilta: www.merkityskirjat.fi/kumppaniksi.

helmerin_merkityskummit

Äänestä kannen väriä: keltainen vai vihreä Merkityskirja?

Niin ja jos mietit, miksi bloggauksen pääkuvassa näkyy kaksi eriväristä kirjan kantta, niin sehän johtuu siitä, että emme vielä tiedä onko kirjamme värimaailma keltainen vai vihreä. Teemme tämänkin yhteisöllisesti.

Äänestys on käynnissä Facebookissa vielä muutaman päivän ajan.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s