Merkityksellisiä juttuja

Mau ja wau totesivat Hugo ja Helga Suomen ensimmäisistä Fringe Festivaleista!

Suomen ensimmäiset Fringe Festivalit järjestettiin nelipäivisinä elo-syyskuun vaihteessa Lahessa. Tottahan toki myös Helga ja Hugo lähtivät tutustumaan festaritarjontaan. Tässä muutamia tunnelmapaloja festareiden päätöspäivältä.

Kierros alkoi tietenkin coworking-tila Dooroomissa palvelevasta tapahtumatoimistosta, jossa ystävällisesti esiteltiin päivän antia. Tapahtumia oli tarjolla päivän aikana kymmenittäin. Pientä valinnan vaikeutta siis ilmassa! Ensimmäinen kohde oli kuitenkin selviö: kaupungintalolla oli puutarhajuhlat ja avoimet ovet. Tavattavissa kuulemma myös tuore kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Entä jos hän ei ole vielä lainkaan kuullut lahtelaisesta lastenkulttuuri-innovaatiosta nimeltä Merkityskirjat? Se epäkohta olisi ilman muuta oikaistava. Siispä tassua toisen eteen ja kaupungintalolle!

2018-09-01 12.18.03

Vaan entäpä jos kaupungintalolla vastassa olisi byrokraattinen pönötyksen tunnelma? Jos ovella onkin kissakielto?

Epäilykset osoittautuivat nopeasti vääriksi. Henkilökunta oli sangen vieraanvaraista ja kaupunginjohtajakin osasi heittää ylämaut ilman ohjeita, ja ystävällisesti neuvoi, mistä  vieraiden hiekkalaatikko löytyy. Kaupunginjohtaja oli myös ilahduttavan myötämielinen Hugon ehdotukselle kissafasiliteettijohtajan viran perustamisesta, ja kertoi yksityiskohtaisesti, miten hallinnollinen prosessi etenisi. Tupaantuliaislahjaksi kaupunginjohtajalle ojennettiin tietysti ikioma Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana -kirja.

Lämpimästi tervetuloa Lahteen Pekka!

2018-09-01 12.38.37.jpg

Oheiseen kuvaesitykseen Helga valitsi setin muita kuvamuistoja vierailusta.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Kaupungintalon puutarhasta Helga ja Hugo bongasivat ilokseen myös tuttuja! Kulttuurikumppani Sinfonia Lahti oli esittelemässä alkavan kauden ohjelmistoa ja mau ja wau – tarjolla on myös kissamaista musiikkia. Katti Matikainen nimittäin esiintyy Sibeliustalossa 11.9. Siispä sinne!

2018-09-01 12.26.29

Festivaaliseikkailu jatkui kohti seuraavaa pääkohdetta: toria, jossa oli kuulemma naamiaispicnic. Hugolla oli nimittäin jo mielessä naamiaisasu, jolla hän aikoi voittaa picnicin paras asu -palkinnon – jos sellainen jaettaisiin.

Matkan varrella Helgan piti pysähtyä keikistelemään MariMarin näyteikkunan eteen. Onhan Helgan HappyDress uniikkia MariMari-tuotantoa kuusivuotiaan Nella-tytön designin innoittamana! Tuttuja mahtavia pienyrittäjiä pysähdyttiin tervehtimään myös Kukkapiissä, jossa oli ajatuksia herättävä kukkataidenäyttely ”Maailma hukkuu muoviin”. Kaikissa töissä oli käytetty kukkakauppaan väistämättä kertyvää muovijätettä.

Naamiaispicnicin alkaessa taivas päätti avautua. Mutta  Hugo oli päättänyt pukeutua picnicille prinsessaksi, joten picniä ei edes koiranilma peruuttaisi. Tiedättehän te, miten itsepäisiä kissat osaavat olla!

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Pian Hugon alkoi tehdä jo mieli sulattelemaan picnic-eväitä Kehräkummun lämpöön, mutta vielä oli yksi tärkeä festivaalikohde käymättä. Multi-Cultiin oli ripustettu unelmien pyykkinaru, johon oli koko festareiden ajan koottu erikokoisia unelmia erilaisilta unelmoijilta. Ja jokaisen unelma aivan yhtä tärkeä.

 

Tämän festariraportin myötä Merkityskirjojen somekanavat hiljentyvät kuukauden mittaiseen sometaukoon. Pienyrittäjäkaksikko keskittyy nyt kaikkein oleellisimpaan: laadukkaan lastenkirjan viimeistelyyn. Helmeri Hessunpoika -kirja lähtee painoon 1. lokakuuta eikä päiviä ole suoraan sanottuna yhtään liikaa.

Jos haluat tsempata meitä loppukirissä, tässäpä kaksi mainiota tapaa ehdolle:

  1. Käy tekemässä ennakkotilaus kirjasta verkkokaupastamme (8.9. asti ehdit osallistua yhteisölliseen Minun lajini -tapettiin tilauksen yhteydessä!).
  2. Äänestä meidät Vuoden iloisimmiksi yrittäjiksi.

Palataan kanavalle lokakuussa! 💕 – Tellu ja Anna

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s