Merkityksellisiä juttuja · Merkitysjuoksijat

Merkitysjuoksijoiden upea debyytti Lahden Half Marathon Weekendissä

Toukokuussa Helga Hidalmiina solmi rohkeasti kengännauhat ja lähti Hugo-kissan upealla kannustuksella puolimaratonille Helsingissä.

Kokemus oli upea ja kuinka ollakaan – viritti mieliin uuden ajatuksen: mitäpä jos loppukesästä lähtisi uudelleen ”radalle” ja kutsuisi mukaan myös muutamia tulevan Helmeri Hessunpoika -kirjan ystäviä?

Elokuun 19. päivä ajatuksesta tuli totta ja Helgan tiimissä juoksi kerrassaan mahtava Merkitysjuoksijoiden porukka: Merkityskummi Vääksyn Lääkärikeskuksen toimitusjohtaja Tiina ja Merkityskummi Nivoksen markkinointipäällikkö Elina sekä kolme Merkityskirjojen Facebook-kuulutuksella mukaan innostettua juoksijaa: Tapio, Matti ja Annalaara.

helgantiimi_paidoissaan

Tiimin kokoonpano edusti hienosti oikeastaan minkä tahansa juoksukilpailun osallistujajoukkoa: mukana oli rutinoituneita numerolappukonkareita (joista yksi jopa täysmatkan Ironman – mau ja wau!) sekä itseään ylittämään lähteneitä ekakertalaisia (supermau ja superwau!).

Hugo oli askarrellut jälleen kannustuskyltit valmiiksi ja piirtänyt uniikit tsemppikuvitukset pahvimukeihin, joista hetki ennen starttia Helga tarjoili kaikille urheilujuomavoimashotit! Jokaiselle juoksijalle oli myös painatettu ikioma tiimipaita, jonka osallistujat saivat pitää muistona historian ensimmäisestä Merkitysjuoksijat-startista.

tsemppimukit

Juoksuaamu valkeni jossain paksujen sadepilvien takana. Vettä tuli vielä tunti ennen lähtöä kuin aisaa. Mutta Ironman-kisasta tuttu ”Lahen taika” toteutui jälleen: ihme tapahtui ja juoksuun päästiin auringon pilkistellessä pilvien takaa. Sää oli mitä mainioin juoksemiseen ja Vesijärven rantoja pitkin etenevä reitti henkeäsalpaavan kaunis.

 

Helga itse juoksi tällä kertaa vain reilun kympin matkan (10,55 km), ja lyöttäytyi oman juoksunsa jälkeen vielä Hugon rinnalla kannustusjoukkoihin, sillä moni puolimaratonin haasteen vastaanottanut tarvitsi vielä tsemppiä urakkaansa.

Yksi näistä oli Helgan tiimin Elina, joka vielä kesäkuussa pohti, lähtisikö kympille vai puolikkaalle. Puolimaratonia kun hän ei ollut vielä koskaan juossut. Sekä Helga että Hugo jännittivät siis täysissä täpinöissä Elinan elämän pisimmän juoksun huoltojoukoissa. Nivoksen blogista voit lukea, miten Elinan kävi.

Vaikka Helgan tiimin jäsenet eivät tunteneetkaan ennalta toisiaan, oli ilo ja tunnelma katossa heti ensikohtaamisesta. Jokainen juoksi omalla tasollaan huippuhyvän juoksun eikä kenellekään tainnut pahasti jäädä hampaankoloon mitään. Liikunnanriemua parhaimmillaan, totesi myös Hugo, joka itsekin sai sykkeet komeasti koholleen kannustamalla antaumuksella reitin varrella. Hugon kannustusnäytteen voit katsoa Etelä-Suomen Sanomien koostevideolta.

helgamaalissa

Kaikille juoksijoille Hugo haluaa muistuttaa kissajoogan palauttavista asanoista. Kovan treenin ja kilpailusuoritusten tasapainoksi on elämässä hyvä noudattaa Maufulness-ideologiaa.

hugon_suosikkilajit

Liikunnassa parasta on sekä Helgan että Hugon mielestä se, että ihan jokaiselle löytyy takuulla se hyvää oloa tuottava tapa liikkua ja pitää itsestään huolta. Myös Helgan velipoika Helmerille, kuten marraskuussa ilmestyvä Helmeri Hessunpoika löytää lajinsa -lastenkirja kertoo.

Jos sinä haluat päästä vielä mukaan tähän hyvää tekevään lastenkirjaan (jokaisesta myydystä kirjasta 7 euroa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan), tee kirjasta ennakkotilaus VERKKOKAUPASTAMME NYT. Kaikki viimeistään 8.9. tilauksen tehneet saavat antaa Minun lajini -lausunnon (joka voi siis olla myös lapsen lausunto!) tapettiin, joka painetaan kirjan esilehdille. Mau ja wau!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s