Kirjan syntyprosessi · Merkityksellisiä juttuja

Uutuuslastenkirjassa kuka vain saa kehua omaa lajiansa

Vähävaraisten lapsiperheiden liikuntaharrastuksia tukeva lastenkirja Helmeri Hessunpoika löytää lajinsa ilmestyy marraskuussa. Jokaisesta myydystä kirjasta ohjataan peräti seitsemän euroa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan.

Kirja on yhteisöllisen lastenkirjasarjamme toinen osa. Yhteisöllisyys kirjassa tarkoittaa sitä, että tarina on syntynyt osin joukkoluovuudella. Panoksensa kirjan tarinaan antaa myös hyvää tekevän kirjamme suojelijaksi lupautunut Raimo ”Raipe” Helminen, joka lainaa jääkiekon lajikokeiluun Helmerille omaa junioriaikaista pelipaitaansa. Lue lisää.

Merkityskirjan tarina tutustuttaa lapsilukijoita Helmerin lajikokeilujen kautta erityylisiin liikuntalajeihin. Liikuntalajien kirjoa korostetaan myös esilehdille painettavalla Minun lajini -tapetilla. Sen ideana on osoittaa, että me kaikki olemme erilaisia ja pidämme erilaisista liikuntaharrastuksista eri syistä. Yleensä kuitenkin jokaiselle löytyy se itselle mieluinen liikuntalaji, aivan kuten Helmerillekin käy kirjassa.

Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, että myös teidän perheessänne fanitettu liikuntalaji on varmasti mukana kirjassa!

Ennakkotilaamalla Helmeri Hessunpoika -kirjan elokuun aikana saat halutessasi kertoa oman, lapsesi tai vaikka koko perheenne yhteisen lempilajin ja se painetaan mukaan tapettiin. Hieman tähän tapaan (tapetin visuaalinen ilme voi vielä muuttua, mutta ideasta saa kiinni tämän kuvan avulla):

joukkoluovuus10

Ennakkotilaukset hintaan 25 euroa + postituskulut verkkokaupastamme: www.merkityskirjat.fi/verkkokauppa

Kirja ilmestyy 3. marraskuuta Lahden Kätevä & Tekevä -messuilla. Ennakkotilatut kirjat lähtevät postitse tilaajille 2.11. Kirjan voi tilata verkkokaupasta myös ilman postikuluja, mikäli kirjan pääsee lunastamaan messutapahtumasta. Postikuluttoman tilauksen voit tehdä täältä.

Tärkeä tuki kotimaiselle lastenkirjallisuudelle

Ennakkotilaamalla kirjan olet mukana edistämässä uuden kotimaisen lastenkirjainnovaation läpimurtoa. Merkityskirjat-sarjassa ilmestyy kerran vuodessa uusi kirja, jolla on aina uusi järjestökumppani.

Viime vuonna ilmestynyt esikoisteoksemme Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana kertoo löytökissojen tarinan ja sen myynnillä tuetaan eläinsuojelutyötä. Tällä hetkellä potissa SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitolle on jo yli 5000 euroa. Mau ja wau!

Kirjasarjan tarkoituksena on tehdä vuosien varrella kattava läpileikkaus suomalaiseen järjestökenttään ja kerätä varoja monipuolisesti erilaisille yhteisöille.

Merkityskirjojen takana on lahtelainen startup-yritys. Kirjojen tuotantokustannuksia katetaan aktiivisella yritysyhteistyöllä Merkityskummi-ohjelman kautta. Merkityskirjat painetaan aina lähellä kirjan tekijöitä, Lahdessa Kirjapaino Markprintillä. Yhteisöllisen kirjasarjan kulttuurikumppani on Sinfonia Lahti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s