Kirjan syntyprosessi · Merkityksellisiä juttuja

Tässä ovat Helmeri Hessunpoika -kirjan Luovat Merkitysassistentit!

Kylläpä oli meillä vaikea tehtävä, mutta nyt urakka on takana.

Olemme käyneet huolella läpi kaikki Joukkoluovuuden maksuttomaan verkkokauppaan meille tulleet ehdotukset, joita tuli reilusti yli sata. Lämmin kiitos ihan jokaiselle! Kirjamme Luovat Merkitysassistentit, joiden ehdotukset pääsevät mukaan marraskuussa ilmestyvään Helmeri Hessunpoika löytää lajinsa -kirjaan, on nyt valittu.

Pikku Kakkosen postissa tuntuu varmasti pitkälti samalta kuin meistä. On kamalan vaikea tehdä valintaa, kun ihania, persoonallisia ja huippuluovia ehdokkaita on paljon! Meidän valintakriteeriksemme nousikin ehdotuksen sopivuus kokonaisuuteen. Ja sitähän ei ole kukaan voinut ennalta arvata, joten jos oma ehdotus ei ole tullut valituksi, ei se tietenkään tarkoita sitä, että ehdotus olisi huono. Ehei!

helmeri_hessunpoika_loytaa_lajinsa.jpg
Tässä ensimaistiaiset marraskuussa ilmestyvästä kirjastamme. Näin upeaa kirjaa Luovat Merkitysassistenttimme pääsevät kanssamme tekemään!

Otamme esimerkin. Helmerin ja Helgan äidin ammatiksi tuli valtava määrä ehdotuksia. Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana -kirjassa mainitaan vain, että äiti on työmatkalla, mutta ammatista ei vielä esikoisteoksessa puhuta mitään. Myös Helmeri Hessunpojan tarinassa nousee merkittävään rooliin se seikka, että äiti joutuu työnsä puolesta olemaan melko paljon pois perheen arjesta.

Ehdotusten joukossa oli muun muassa eläinlääkäri, joka on tietysti aivan mainio ehdotus. Eläinlääkäri voi olla pitkienkin matkojen päässä hoitamassa eläimiä esimerkiksi jollain maatilalla. Mutta koska Helga Hidalmiina -kirjassa on kerrottu, että äidillä on allergia, jonka vuoksi kotiin ei voida ottaa omaa kissaa, ei äidin ammatti yksinkertaisesti voi olla eläinlääkäri.

Kun sitten ehdotuksista tuli vastaan lentoemäntä, suli kuvittaja-Annan sydän saman tien, sillä lentoemäntä on Annan lapsuuden unelma-ammatti. Nyt Anna voisi oman kirjamme sivuilla herättää eloon tuon lapsuuden unelman Helmerin ja Helgan äidin kautta. Tämä valinta oli siis hyvin selkeä.

Verkkokaupan kautta valitut Luovat Merkitysassistentit

Olivia Loimaranta, Espoo: Helga-siskon uikkarin kuosi

Harjun koulun 2 B, Lahti: Helmerin ja Helgan äidin ammatti

Eemeli Rantala, 5 v, Nokia: Laji, johon Helmeri tutustuu

Venla Pråhl, 6 v, Lahti: Helmerin ja Helgan sukunimi

Helmisen perhe, Kangasala: Maailman paras junnufutisvalmentaja

Westendinpuiston koulun 2 A, Espoo: Reilun pelin säännöt

Yhteistyöjoukkueemme hahmottuu!

Yhteisöllisen lastenkirja ideologiaan kuuluu myös se, että me kaksi lahtelaista pienyrittäjää emme suinkaan ole yksin tätä kaikkea uutta ja ihmeellistä mahdollistamassa. Meillä on ensinnäkin huikeat paikalliset yhteistyökumppanit:

  • Markprint, joka painaa kirjamme huippulaadukkaasti täällä Lahdessa.
  • Kätevä ja tekevä -messut, joilla juhlimme kirjan julkkareita yhteisöllisesti 3.11.
  • Kulttuurikumppanina Sinfonia Lahti, jonka kanssa teemme jälleen markkinointiyhteistyötä Lastenkulttuuria Lahesta -kärjellä.

Kirjan tuotantokuluja saamme pitkälti katettua Merkityskummiemme tuella. Kummiyritykset siis käytännössä mahdollistavat tämän kaiken ja auttavat meitä kehittymään edelleen! Me tarjoamme ”vain” tämän uutta luovan konseptin sekä käytännön toteutuksen. Merkityskummeille tarjoamme vastineeksi upeita juttuja yrityksen liiketoiminnan/markkinoinnin tueksi.

blogibanneri_helmerin_joukkue

Kummihaku jatkuu vielä kesälomien jälkeenkin, mutta jo nyt toukokuun lopussa meillä on tiedossa kaksi mahtavaa Merkityskummia Helmeri Hessunpojalle: Vääksyn Lääkärikeskus sekä Nivos. Yhteensä kummijoukkueessamme voi olla korkeintaan kahdeksan yritystä. Jos tiedät yrityksen, joka voisi olla kiinnostunut tukemaan tällä tavoin lastenkulttuuri-innovaatiota sekä kauttamme Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaa, niin vinkaapa ihmeessä ottamaan meihin yhteyttä!

Joukkoluovuus jatkuu työpajoissa

Kirjan joukkoluovuutta työstetään vielä verkkokauppaehdotustenkin jälkeen. Nämä live-ideoinnit ovat tarjolla Lahdessa, koska myös me tekijät olemme täällä. (Vuoden päästä saatamme vaikka jalkautua työpajoinemme kauemmaskin, jos vaikka joku taho meidät haluaa kutsua vieraiksensa.)

Kannustavia tsemppilauseita kirjaamme riimitellään Luovassa satukirjapajassa 16.6. osana Lahden Runomaratonia. Työpaja on ilmainen, mutta siihen on ennakkoilmoittautuminen. Katso lisätiedot täältä.

Lahti Block Partyssa 11. elokuuta ideoidaan lapsille suunnatussa työpajassa, että millaisessa kerrostalomiljöössä perheemme asuukaan. Millainen on viihtyisä kerrostalon piha ja miltä itse talo näyttää? Tämä sopii mielestämme mitä mainioimmin yhteisölliseen kaupunkikulttuuritapahtumaan! Tarkemmat tiedot työpajasta lähempänä tapahtumaa Facebook-sivuillamme.

Ja vielä yksi MAHTAVA uutinen

Joukkoluovuuden verkkokaupassa kukaan ei uskaltanut shoppailla Helmerille lainaksi omaa jääkiekkopelipaitaansa. Pyysimme siis sellaista lainaksi muuta kautta. Kenen pelipaidassa Helmeri kirjassamme jääkiekkoa pääsee kokeilemaan, sen voit kurkistaa tästä Tamperelainen-lehden jutusta.
joukkoluovuus3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s