Merkityksellisiä juttuja

Hugon kissamaiset lukuvinkit kirjaston lemmikki-illassa

Hugo ja Helga vierailivat toukokuisena torstaina Lahden kaupunginkirjaston lemmikki-illassa. Hugo halusi tietenkin ehdottomasti tutustua kirjaston kissamaisiin valikoimiin. Ja mikä yllätys se olikaan! Kissoista on kirjoitettu aivan valtavasti: on satuja, runoja, tietokirjoja, hoito-oppaita, historiateoksia ja taidekirjoja.

Lemmikki-illassa Helga rohkaisi Hugoa hankkimaan pientä siedätyshoitoa, sillä paikalla oli myös paljon koiria. Ja niin vain Hugo teki muina kissoina varovaisesti lähempää tuttavuutta koiraystävien kanssa. Hyvä Hugo! Siitä se lähtee!

IMG_20180524_173132

Hugo poimi kirjaston valikoimista keskenään mahdollisimman erilaisia kissamaisia teoksia, joihin kannattaa tutustua. Tässä muutama kissamainen lukuvinkki myös niille, jotka eivät tällä kertaa lemmikki-iltaan päässeet. Sekä tietenkin suuren kissafilosofimme perustelut sille, miksi juuri kyseinen teos pääsi lukuvinkkilistalle:

Rönn, Åsa: Hurraa Pekka Töpöhäntä

Pekka Töpöhäntä ja muut kaupungin kissat päättävät järjestää kissamestaruuskilpailut. Kaikki kissat kokoontuvat suureen urheilujuhlaan, jopa Vanha Maija. Kukaan kissoista ei oikein tiedä, mitä urheilukilpailuissa tehdään, joten Monnin ystävä Konrad ottaa ohjat käsiinsä. Monnilla ja Konradilla on kuitenkin mielessään ilkeä suunnitelma Pekan nolaamiseksi, ja kilpailuissa kaikki näyttää menevän mönkään. Mutta onneksi Pekka ja hänen ystävänsä osaavat pitää puolensa, ja Monni saa pitkän nenän!

”Suosittelen kaikkia Pekka Töpöhännän tarinoita lämpimästi, sillä erilaisuus on rikkaus! Jokainen kissa on arvokas, hännällä tai ilman.”

IMG_20180524_174614

Walker, Sarah: Isot kissat

Eri puolilla maailmaa elää useita luonnonvaraisia kissalajeja. Tässä kirjassa kerrotaan isoista kissoista, joita ovat mm. eläinten kuningas leijona, joka hallitsee ylpeänä laumaansa savannilla, ja leopardi, jonka voi nähdä loikoilemassa puun oksalla monenlaisissa ympäristöissä. Kirjassa on esitelty myös Suomen metsistä tuttu ilves. Kirjan upea kuvitus tarjoaa runsaasti katsottavaa ja tutkittavaa.

”Suosittelen tutustumaan meidän kotikissojen kaukaisiin sukulaisiin, sillä niiden elämä on tosi mielenkiintoista! Toisaalta niin tutun kissamaista ja toisaalta ihan erilaista.”

IMG_20180524_174637

Korolainen, Tuula: Kissa kissa kissa

Kissalla on yhdeksän elämää ja yhdeksän luonnetta. Kissa kissa kissa -kirjassa näkyvät ne kaikki. Hellyttävissä ja humoristisissa runoissa kissat esiintyvät mm. lemmikkeinä, näyttelytähtinä, sirkustaiteilijoina, lasten kavereina ja vanhusterapeutteina. Kissoilla on myös salainen elämä. Ne rakastuvat, laulavat, runoilevat ja käyttävät nettiä. Ne haaveilevat korpimetsästä, kirjastokissan pestistä tai sankaritöistä superkissa Catmanin hahmossa.

”Miten taidokasta runoilua! Näiden runojen jälkeen ei jää epäselväksi, kumpi kissan ja ihmisen suhteessa on palvelija. Ylämau!”

IMG_20180524_174620

Syvänperä, Tuula: Kissa

Kissat voivat olla välinpitämättömiä, rakastettavia, oikukkaita ja levollisia. Mikään ei luo kotiin yhtä rauhallista ja viihtyisää tunnelmaa kuin takan edessä torkkuva kissa. Toisaalta mikään ei myöskään saa aikaan yhtä täydellistä kaaosta, revi verhoja ja tuhoa huonekalujen pehmusteita sellaisella innolla kuin juuri kyntensä keksinyt kissanpentu. Vaikka ihmiset ovat pitäneet kissoja lemmikkeinään jo vuosituhansien ajan, emme vieläkään todella tunne näitä otuksia. Ja mikäli kissat on aikojen kuluessa tosiaan kesytetty, jonkun olisi varmaan pitänyt kertoa siitä niillekin!

”Tämä mainio opus sisältää yli 350 värivalokuvaa, joihin on vangittu aika osuvasti kissamaisia piirteitä. Saatat saada kunnon naurut! Minä nimittäin ainakin sain.”

IMG_20180524_174654

Salla Savolainen: Voi Mokomaa!

Yön aikana joku on syönyt kylmälaukusta voin, ja juustoakin on pureskeltu. Kuka on ollut varkaissa? Kettu? Vai karhu? Yöllinen voro osoittautuu punaturkkiseksi kulkukissaksi. Kissa on tullut jäädäkseen. Se hurmaa heti lapset, Vilman ja Veskun, mutta aikuiset eivät mokomasta kulkurista välitä. Mutkien kautta Mokoma saa kuitenkin paikan myös aikuisten sydämissä.

”Mokoman tarina on oiva muistutus siitä, että omaa kotia ei välttämättä löydy noin vain. Mutta onneksi tässä oli onnellinen loppu. Ylämau!”

IMG_20180524_174608

Myös Helga tutustui innolla Hugon lukusuosituksiin ja ilahtui suuresti, kun pöydältä löytyi myös Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana. Kirjaston lastenosaston Krista kertoi, että yksi kappale oli juuri parahiksi lemmikki-iltaan palautunut lainasta. Kirjaa on kuulemma lainattu koko kevään ahkerasti. Eli se on juuri siellä missä pitääkin: pienten lukijoiden luona! Oi iloa, oi onnea!

Jos haluat Helgan ja Hugon ikioman kirjan iki-ikiomaksi, saat sen helpoiten verkkokaupastamme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s