Merkityksellisiä juttuja

Merkityskirjat markkinoilla: idyllinen Keinuhongan tila Padasjoella avasi kesäkautensa

Kylläpä osui upea päivä Keinuhongan tilan kevätmarkkinoille! Ei siis ihme, että väkeä oli sankoin joukoin liikkeellä. Helga Hidalmiina ja Hugo-kissa olivat ilokseen saaneet kutsun saapua paikalle lapsivieraita viihdyttämään kissamaisen osallistavan satutuokion merkeissä.  Tässäpä muutama hieno otos, joita Matti Lindforsin kameralle tuokiostamme tallentui. Lämmin kiitos Matti kuvista ja luvasta niiden julkaisuun!

Helga_mököttää
Aivan kuten Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana -kirja myös osallistava satutuokiomme alkaa kohtauksella, jossa Helgaa kiukuttaa äidin allergia, jonka vuoksi Helga kärsii kroonisesta kissankaipuusta.
helgahugohali
Mutta onneksi Helgalla on kissaystäviä Kehräkummun löytöeläintalossa, kuten tämä Hugo. Hugo saa silloin tällöin luvan lähteä Helgan kanssa kertomaan lapsille, miten kissoista ja muista eläimistä tulee huolehtia.
helgahugo_satutukio
Helga saa satutuokiossa huomata, että kissan luonteenlaatuun kuuluu tietty omapäisyys. Näin hyvin Hugo esimerkiksi tottelee ”Hugo istu!” -käskyä. Kissaa ei voi kouluttaa samaan tapaan kuin koiraa.

 

tassutylösnyt2
Satutuokiossa punnitaan myös osallistujien kissatietoutta. Eikä haittaa yhtään, vaikkei tietäisi etukäteen oikeita vastauksia. Satutuokion jälkeen sitten moni kissamainen ja eläinsuojelullinen fakta on varmasti hallussa!
yleisöä_satutuokiossa
Kun Hugo antaa äänestyskäskyn ”Tassut ylös nyt”, on aika nostaa joko yksi tassu tai kaksi tassua merkiksi omasta vastauksestaan.

Satutuokioomme osallistuneet kissanystävät saavat jättää meille oman langanpätkänsä, jonka Hugo vie Kehräkumpuun Elliweera Esmeraldalle, joka kutoo löytökissoille ihana lämpöistä torkkupeittoa. Torkkupeiton edistymistä voi seurata verkkosivuillamme.

Tämän hauskan ja hyväntuulisen satutuokion keinoin saamme vietyä järjestökumppanimme SEY Suomen Eläinsuojelunyhdistyksen liiton tärkeää viestiä eteenpäin. Jokainen eläin on arvokas juuri sellaisena kuin on ja ihmisellä on aina vastuu eläimestä.

Hyväntuulista markkinahumua koko päivän

Satutuokion jälkeen saimme viettää mukavaa markkinapäivää kirjaamme myyden ja lapsille ihokuvia piirtäen. Räätälöimme aina tapahtuman luonteen mukaan ihokuvien valikoimiin jotakin ainutlaatuista, jota ei muualla tarjoilla. Keinuhongan tilalle luonnollisesti sonneja.

 

Hugo harkitsi jo vakavissaan Kehräkumpuun paluuta traktorin ratissa ja löysi markkinakauppiaiden joukosta myös oman suosikkinsa. Padasjokelainen Nukkuville valmistaa käsityönä sänkyjä mittatilauksesta. Yrittäjä, puuseppä Tuukka Virkkilä kertoi tietävänsä omasta kokemuksesta, että kissat voivat nukkua jopa kaksi kertaa niin paljon kuin ihmiset. Tuukalla on kuulemma kaksi pätevöitynyttä karvaista koenukkujaa omasta takaa!

 

Keinuhongan tila ja monissa sisustusblogeissakin ylistetty Suvimarja Lifestyle Puoti ovat mitä mainioin päiväretken kohde vaikka kesälomalaisille. Suosittelemme lämpimästi!


Merkityskirjojen satutukio on toteuttavissa pienryhmätoteutuksena, kuten Keinuhongan tilalla tai kirjastossa, mutta se sopii erinomaisesti myös vaikkapa isolle messulavalle. Lue lisää täältä.

”Helga Hidalmiina ja Hugo-kissa esiintyivät Kids&Pets lapsi- ja lemmikkimessuilla. Merkityskirjojen osallistava satutuokio oli hauskalla tavalla opettavainen, sekä lapsille että aikuisille! Lapset saivat osallistua mm. äänestämällä ja selvästi viihtyivät ja saivat samalla pohtia luontevalla tavalla eläinsuojelutyötä. Suosittelen lämpimästi kaikkiin lastentapahtumiin.”

Markkinointi- ja myyntipäällikkö Hanna Kiilamaa, Jyväskylän Messut

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s