Kirjan syntyprosessi · Merkityksellisiä juttuja

Joukkoluovuuden maksuton verkkokauppa on nyt AUKI – tervetuloa ”shoppailemaan”

Lukuviikko alkaa tänään 16. huhtikuuta. Sen kunniaksi alkaa myös Merkityskirjojen yhteisöllinen luominen! Lukuviikon teemana on tänä vuonna ”Mun tarina”. Yhteisöllinen lastenkirja antaa juuri lukijoiden omille tarinoille aivan uudenlaisen kerrontamuodon.

Marraskuussa ilmestyvän Helmeri Hessunpoika löytää lajinsa -kirjan käsikirjoitukseen on edeltäjänsä Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana -kirjan tavoin jätetty tarinankerrontaan aukkoja, jotka lukijamme saavat täyttää. Parhaiten tarinaamme sopivat luovat ideat pääsevät siis osaksi ihan oikeaa lastenkirjaa!

merkityskirjat_helmeri_ilmestyy_marraskuussa
Jokainen myyty Helmeri Hessunpoika -kirja tukee peräti seitsemällä eurolla Pelastakaa Lapset ry:n kautta vähävaraisten lapsiperheiden liikuntaharrastuksia.

Ehdotuksia otetaan vastaan kolmen viikon ajan Joukkoluovuuden maksuttomassa verkkokaupassa. Rahaa tai luottokorttitunnuksia tässä verkkokaupassa ei siis tarvita laisinkaan, ainoastaan hyviä ideoita!

Me emme esimerkiksi vieläkään tiedä, että mikä Helmerin ja Helgan äiti on ammatiltaan. Tiedämme ainoastaan, että tuo ammatti vie välillä äitiä pidemmäksikin aikaa työmatkoille pois kotoa…

Suuri arvoitus on esimerkiksi myös mainioiden sankareidemme kotitalo. Esikoisteoksessa näimme Helgan, Helmerin ja isän juoksevan rappukäytävässä, joten kerrostalo se ilman muuta on, mutta millainen talo ja millainen on sen pihapiiri?

joukkoluovuus9
Millaisen kerrostalon rappukäytävä tämä mielestäsi voisi olla?

Kirjassamme esiintyy myös maailman paras junnuvalmentaja futistreenejä vetämässä. Mutta mikä on tuon futisvalmentajan nimi ja miksi hän on niin kerrassaan mainio valmentaja juniorifutaajille?

Myös Helgan luottodesignerin paikka on toistamiseen auki. Viimeksi Helgalle upean Happy Dressin suunnitteli 6-vuotias Nella. Kuka mahtaakaan tällä kertaa luoda aivan uniikin kuosin uimapetona tunnetun Helgan uikkariin?

Tässä vain muutama esimerkki yksityiskohdista, jotka me kirjan tekijät annamme lukijoidemme päätösvaltaan! Kirjan luova prosessi on perinteisesti tiukasti varjeltu salaisuus, mutta Merkityskirjat haluaa tehdä siitä yhteisöllisen kokemuksen.

Julkistamme kirjaan valittujen ideoiden antajat Helgan nimipäivän kunniaksi 31.5. tässä blogissa. Nämä Luovat Merkitysassistentit saavat nimensä kirjaan, diplomin sekä kutsun julkistamisjuhliin Kätevä & Tekevä -messuille. Ideoiden taustoista ja tekijöistä kerrotaan esikoisteoksen tavoin tarkemmin verkossa osoitteessa www.merkityskirjat.fi/joukkoluovuus.

Kirjamme esilehdille syntyy myös lukijoiden omista Minun lajini on -lauseista koostettu sporttitapetti. Tämän lauseen saa antaa ”kaupan päällisinä”, jos ennakkotilaa Helmeri Helssunpoika -kirjan jo nyt! Hinta on täsmälleen sama kuin kirjan ilmestyttyä eli 25 euroa + postikulut. Ennakkotilatut kirjat laitamme postiin päivä ennen julkkarijuhlia eli 2. marraskuuta.

Kirjan sisältöä työstetään yhteisöllisesti myös lasten työpajoissa Lahden Runomaraton- ja Lahti Block Party -tapahtumissa tulevana kesänä. Mikään ei tietenkään estä jo näitä verkkokaupan joukkoluovuuden elementtejä työstämään porukalla vaikka luokan tai harrastusporukan kesken. Tällöin vastuussa oleva aikuinen täyttää verkkokaupan tiedot koko porukan puolesta.

Odotamme jo täysin malttamattomina TEIDÄN MAHTAVIA IDEOITANNE sekä mahdollisimman erilaisia lausuntoja mahdollisimman erilaisista lajeista, jotka juuri teitä innostavat liikkumaan. Siispä tervetuloa mukaan Merkityskirjojen tarinaan! ❤

Terveisin Tellu ja Anna

Henkilön Merkityskirjat lapsille - ja hyväntahtoisille aikuisille kuva.
Merkityskirjoittaja Terhi Kangas ja Merkityskuvittaja Anna Aalto sekä kissamainen asenne: tehdään asioita niin kuin oma viiksikarva ohjaa ihan omalla tavalla! Asenne ratkaisee. Aina.

ps. Jos kuulet Merkityskirjoista nyt ensimmäistä kertaa ja haluat tietää, mistä kaikki sai alkunsa, niin katsopa tämä video. Joukkoluovuus oli siis vuosi sitten osa joukkorahoitusta, jonka avulla kotimainen lastenkirja-startup sai kantoa siipiinsä. Nyt emme enää tarvitse joukkorahoitusta tueksemme – näin ainakin uskomme. Tämä juttu tulee kyllä kantamaan!

Lämmin kiitos vielä kaikille meitä vuosi sitten tukeneille – ilman teitä emme olisi nyt tässä. ❤

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s