Kirjan syntyprosessi

Helmeri Hessunpoika tukee lasten liikuntaa ja Eväitä Elämälle -ohjelmaa – joukkoluovuudesta tulee maksutonta

Nyt se on sitten todeksi uskottava, kun tämän julkisesti lausumme: Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana -kirjamme saa tänä vuonna jatkoa! Marraskuussa Lahden Kätevä ja Tekevä -messuilla julkaistaan ihana uusi lastenkirja Helmeri Hessunpoika löytää lajinsa.

merkityskirjat_helmeri_ilmestyy_marraskuussa

Ja kirjallamme on (jälleen) aivan mahtava järjestökumppani, jonka toimintaa kirjamme myynnillä tuetaan merkittävästi. Tämä onkin tärkeä osa Merkityskirjojen ideologiaa: lapsen kasvua tukeva merkityksellinen tarina on aina myös kirjan ostajalta merkityksellinen teko. Kirjan teeman maailmassa työskentelevä järjestökumppani saa jokaisesta myydystä kirjasta peräti seitsemän euroa eli kirjamme toimii näin varainhankintatuotteena valitulle järjestölle.

Haluamme kirjoissamme käsitellä itsellemme läheisiä teemoja. Eläinsuojelun jälkeen lasten innostaminen liikunnan pariin tuntui luontevalta jatkolta. Päähenkilöksi tarinassa nousee tällä kertaa Helga Hidalmiinan Helmeri-veli, joka ei tahdo löytää itselleen sopivaa liikuntaharrastusta.

Järjestökumppaniksi haluttiin löytää järjestö, jonka kautta voitaisiin tukea liikuntaharrastuksia yleisesti, ei jotakin tiettyä lajia. Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelman kautta vähävaraiset lapsiperheet voivat saada tukea lastensa liikuntaharrastuksiin. Jokaisen kirjan seitsemän euron järjestötuki tilitetään ohjelman rahastoon. Eväitä Elämälle -ohjelma on vuosien varrella tukenut jo tuhansia perheitä ja on mahtava ajatus, että myös Helmerin tarina voi olla mukana tässä hienossa työssä.

Katsokaapa vaikka tästä videosta, miten tärkeästä ohjelmasta on kyse:

Esittelyvideon lopussa siis mainitaan mahdollisuus tukea ohjelmaa pullonpalautuksen kautta, mutta marraskuusta lähtien tukea voi myös ostamalla Helmeri Hessunpoika -kirjan. Olemme tästä järisyttävän innoissamme!

Joukkoluovuus pysyy, mutta muuttuu

Merkityskirjat on yhteisöllinen lastenkirjasarja. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että meillä on hieno kumppaniverkosto (kulttuurikumppanina Sinfonia Lahti, tapahtumakumppanina Kätevä & Tekevä -messut sekä toivottavasti jatkossa myös joukko yrityksiä Merkityskummeina), jonka kanssa tällainen pienempikin alan toimija voi saada aidosti suuria aikaan.

Yhteisöllisyys näkyy myös Merkityskirjojen tuotantotavassa. Lukijat pääsevät tälläkin kertaa vaikuttamaan tarinan sisältöön, mutta hieman erilaisella tavalla kuin viimeksi.

Joukkoluovuuden ideahan syntyi reilu vuosi sitten, kun mietimme kiivaasti, millaisia uusia ja innostavia vastikkeita voisimme tarjota joukkorahoituskampanjassamme, jolla haimme pientä yhteisöllistä starttirahaa. Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana kirjaan päätyi 13 joukkorahoittajien ideoimaa yksityiskohtaa – visuaalista ja tarinnallista. Joukkoluovuudella syntyneet kohdat on esitelty tarkemmin nettisivuillamme.

Sarjan kakkososaa ei enää joukkorahoiteta, mutta joukkoluovuuden idea on meistä niin mainio, että siitä emme luovu. Tällä kertaa joukkoluovuus on kuitenkin maksutonta. Parhaiten tarinaamme sopivat ideat pääsevät kirjaan.

Joukkoluovuuden maksuton verkkokauppa avautuu sivuillemme Lukuviikon kunniaksi 16.4. Mitähän kaikkea verkkokaupassa on tarjolla? Se selviää parin viikon kuluttua…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s