Merkityskauppiaamme

Helga Hidalmiina kirjakauppakissa Napin kunniavieraana – upeat avajaiset Myllykosken kulttuuritalolla!

Kyllä myllykoskelaisten kelpaa. Itsenäiset persoonalliset kivijalkakirjakaupat alkavat nykyisin olla harvinaisuuksia, joita ei monesta isommastakaan kaupungista välttämättä löydy. Mutta Myllykoskelta sellainen löytyy – eikä mikä tahansa myymälä, vaan kirjakauppakissa Napin tunnelmallinen valtakunta.

Koska Nappi-kissa on itsekin entinen löytökissa, oli ilman muuta selvää, että Reunan kirjakauppa ryhtyisi eläinsuojelutyötä tukevan kirjamme jälleenmyyjäksi (tästä suuri kiitos Napin Tarja-emännälle!). Siksi myös Hugo-kissa sai kutsun uuden myymälän avajaisiin, joita vietettiin viime sunnuntaina entisessä rautakaupassa, joka tunnetaan nykyisin nimellä Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa.

20180225_120531.jpg
Tarja ja Göran Tornaeus (tuolla kaukana lavalla) avasivat tunnelmallisen kirjakauppansa Myllykoskella 25.2.2018

Tarja Tornaeus näkee juuri avatun kulttuuritalon kyläläisten yhteisenä kohtaamispaikkana. Siksi siellä on kirjakaupan lisäksi muutakin toimintaa. Mitä kaikkea onkaan suunnitteilla, siitä voit lukea tarkemmin vaikkapa Kouvolan Sanomien jutusta.

Hugo debytoi kasvomaalaajaana

Avajaisissa riitti kuhinaa aivan koko päiväksi, mikäli oli tietysti mahtava asia myös siksi, että samalla vietettiin Reunan kustantamon kevätuutuuksien julkkareita. Onnea kaikille kirjailijoille!

An… siis Hugo osoitti olevansa poikkeuksellisen lahjakas nelijalkainen, sillä hän taituroi lapsivieraille prikulleen yhtä upeita kissamaisia kasvomaalauksia kuin kirjamme kuvittaja Anna – joka ei siis valitettavasti tänään päässyt paikalle.

Yhteisöllisyyttä tässä nostalgiaa henkivässä myymälässä luovat Mummola-nimisen kahvion lisäksi muun muassa kirjakaupan nurkasta löytyvät kangaspuut. Niiden ensimmäinen työ on yhdessä tehtävä 4,5-metrinen kylämatto, joka tulee aikanaan kirjakaupan lattialle. Suunnitteilla on kuulemma myös Napin neulontaillat, joissa sukankutojille luetaan tekstejä.

Kulttuuritalon alakerrasta löytyy Henna Virenin valokuvastudio. Avajaispäivän kunniaksi Henna kuvasi vieraita ihanien kuvausrekvisiittojen kera. Saimmepa mekin upean muiston Hugon kuva-albumiin. Kiitos Henna, oli mukava tutustua!

DSC_8924.jpg

”Missä on Nappi?”

…kysyi moni avajaisvieras. Napilla on kuulemma tapana tervehtiä usein jo ovella kirjakaupan asiakkaita, mutta avajaistungoksessa Nappia sai huhuilla turhaan. Väkeä taisi olla sosiaalisenkin kissan makuun jo vähän liikaa. Nappia kannattaa siis ehdottomasti jokaisen juhlavieraan käydä tervehtimässä hieman rauhallisempana päivänä uudelleen.

Göranilla oli kuitenkin sisäpiiritietoa, että Nappi saattaisi lekotella yläkerrassa, jossa kauppiaspariskunta nykyisin asuu. Ja sieltähän hurmaava Nappi löytyi, ruokapöydän tuolilta. Hugo tosin löysi Napin myös alakerran korttitelineestä. Hugo tuli sen verran mustasukkaiseksi Napin ikiomasta korttisarjasta, että pakkohan se oli luvata, että sellainen tehdään myös Hugosta. (Yritämme saada kortit myyntiin Jyväskylän Kids & Pets -messuille 24.-25. maaliskuuta.)

Merkityskauppiaamme Myllykoskella

Avajaisiin veimme mukanamme pinon Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana -kirjoja, joita voi nyt siis ostaa myös Reunan kirjakaupasta. Muihin Merkityskauppiaihin voit tutustua nettisivuillamme ja kirjan saa tietysti myös meidän omasta verkkokaupasta. Jokaisesta myydystä kirjasta tilitämme seitsemän euroa suomalaiseen eläinsuojelutyöhön SEY:n kautta. Mau ja wau naukaisevat Nappi ja Hugo yhdestä suusta!

Ihanasta ilmapiirijohtajaksi nopeasti ylennetystä Napista voit lukea lisää myös vaikka tästä Ylen jutusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s