Merkityksellisiä juttuja

Lainan päivää varjostava tieto: Helga Hidalmiina on kadonnut!

Marraskuussa ilmestynyt esikoiskirjamme Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana -kirja on ilahduttavasti alkanut löytää tietään myös kirjastoihin eri puolille Suomea. Ja juuri kirjastoonhan yhteisöllinen lastenkirja ilman muuta kuuluukin: kaikkien kotimaisesta lastenkirjallisuudesta kiinnostuneiden saataville.

Tunnustan, että tässä Merkityskirjojen alkuhurmoksessa, jossa moni eteen tuleva asia on meille uutta ihmeellistä, myös se tieto, että MEIDÄN KIRJAMME on tälläkin hetkellä todella monessa lapsiperheessä kirjastosta lainattuna, tuntuu ihan erityisen hyvältä ja palkitsevalta. Että aivan ilman myyntipuheita, kaikkien tuhansien kirjojen keskeltä, lapsi tai aikuinen on halunnut lainata kotiin juuri meidän hyvää tekevän lastenkirjamme. ❤

Lainan päivää vietetään tänään 8. helmikuuta kirjastoissa ympäri Suomea teemalla ”Lukemalla kasvaa”. Suomen kirjastoseura tiedottaa teemasta näin: Lukeminen kehittää sanavarastoa ja elämänhallintaa. Tutkimusten mukaan lukeminen lapselle antaa paremmat lähtökohdat elämään. Vanhemmat eivät kuitenkaan tiedä tarpeeksi, mitä lukea ja koska aloittaa. Suomalaisista yli 60 % käy lapsensa kanssa kirjastossa harvoin ja vain 25-30 % lukee lapselleen ääneen. (Lisätietoa täältä.)

Toivottavasti ainakin tänään erikoisjuhlapäivän kunniaksi mahdollisimman monissa kodeissa luettaisiin lapsille ääneen.

Löydäthän takaisin Itäkeskukseen Helga-rakas?!

Näin Lainan päivänä teen toisenkin tunnustuksen: Olen käyttänyt useampana iltana aikaani kirjastotietokantojen äärellä posket innosta hehkuen bongailemassa Helga Hidalmiinan saatavuutta. Tiedän siis, että kirjaamme löytyy muun muassa Lahden, Orimattilan, Asikkalan, Joensuun, Tampereen, Iin, Paimion, Nokian ja Pirkkalan kirjastoista. Ja kaikissa tilanne on tällä hetkellä se, että kirjaa on vain vähän hyllyssä, jos ollenkaan, sillä suurin osa kirjoista ON LAINASSA.

Esimerkkitapaus Helsingistä (kuvakaappaus Helmet-tietokannasta). Lainan päivänä 8.2. tilanne on tämä:

varaustilanne_helmet

Yhdellä rivillä on kuitenkin huolestuttavaa tietoa. Itäkeskuksen kirjaston Helga Hidalmiina ON KADONNUT. Voi sentään! Toivomme kovasti, että Helga on kunnossa ja löytää vielä kotiinsa Itäkeskukseen ja pääsee ilahduttamaan montaa kissanystävää tarinallaan.

Jos sinun lähikirjastostasi ei Helga Hidalmiinaa löydy, voit tehdä kirjastolle hankintapyynnön. Kirjastot hankkivat yleensä mielellään sellaisia kirjoja, joista asiakkaat ovat kiinnostuneita, sillä asiakkaita vartenhan kirjastot ovat olemassa. Kirjastot voivat tilata kirjaamme joko Kirjavälityksen tai Booky.fi-palvelun kautta tai suoraan meiltä vaikkapa sähköpostitse info@merkityskirjat.fi. Verkkokauppaostoksille pääsee osoitteessa http://www.merkityskirjat.fi/verkkokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s