Kirjan syntyprosessi · Merkityksellisiä juttuja

Merkityskirjojen satumaiset julkkarit Kätevä & Tekevä -messuilla

Kahden lahtelaisen pienyrittäjän suuri unelma eläinsuojelutyötä merkittävästi tukevasta lastenkirjasta on nyt totta. Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana -kirjan julkkareita vietettiin viikko sitten Kätevä & Tekevä -messuilla Lahdessa. Tässä lämpimät kiitoksemme muutamin kuvamuistoin esikoiskirjamme syntyä tukeneille joukkorahoittajille ja kumppaneille!

Merkityskirja on unelma suurilla kertoimilla

Kirjallisten todisteiden mukaan ensimmäiset unelmoinnit yhteisestä lastenkirjasta on käyty noin kuusi vuotta sitten. Silloin emme osanneet edes unelmoida tavasta, jolla kirja toteutuisi: ilman kustantamon tukea, mutta lukijoiden ja yritysten tuella. Joukkoluovuudella. Eläinsuojelutyötä merkittävästi tukien.

seyn_somebanneri_kattojarjesto_1

Unelmaamme on tullut Merkityskirjojen myötä lisää kertoimia. Emme ainoastaan tee näköistämme merkityksellistä tarinaa lapsille, vaan luomme aidosti uutta kotimaiseen lastenkirjallisuuteen.

Olemme synnyttäneet yhteisöllisen lastenkirjan, jonka luova prosessi on avattu kaikkien halukkaiden työstettäväksi. Helgan yllä on kuusivuotiaan Nellan suunnittelema mekko, Kehräkummun seinällä upea kollaasi kunniavieraiden kuvia ja Hugo-kissan lempinukkumapaikka on liikuttavampi kuin itse olisimme ikinä keksineet. (Näistä joukkoluovuuden elementeistä kirjassamme voit lukea lisää täältä.)

helgan_mekko_nelladesign
Junior-designerimme Nella halusi luoda Helgalle pirteän raitamekon, sillä kissatkin kuulemma rakastavat kirkkaita värejä.

Vaikka kukaan tukijoistamme ei ole voinut etukäteen nähdä, millainen kirja on syntymässä, olemme kuluneen vuoden aikana saaneet toistuvasti kuulla rohkaisevat voimasanat: ”OLEN MUKANA.” Olemme loputtoman kiitollisia jokaiselle meihin ja ideaamme uskoneelle. Kiitos.

Erityiskiitos lahtelaisille pääyhteistyökumppaneillemme: kulttuurikumppani Sinfonia Lahti, Painotalo Plus Digital sekä Kätevä ja Tekevä -messut. Kiitos myös ihana kustannustoimittajamme Satu Laatikainen. Näkemyksellisten konkareiden rinnalla on ollut mahtava aloittaa Merkityskirjojen tarinaa.

Kiitos rakkaat Kimmo ja Jukka kaiken sen ymmärtämisestä, jota on voinut ajoittain olla vaikea ymmärtää. Kiitos Tekesille innovaatiosetelin muodossa annetusta luottamuksesta konseptimme elinkelpoisuuteen.

Kiitos MariMari-putiikille upeista Helga Hidalmiina -mekoistamme, jotka ovat täysin uniikkia designia Nellan alkuperäispiirroksen pohjalta. Ja tietenkin Lahesta! Kiitos Tolvanen Cateringille julkkarivieraiden maistuvista pannukakuista.

Kiitos ensimmäiset Merkityskummimme Fazer Alku ja Mehujehu. Kummiyritysten tuella pääsemme kehittämään aivan uudenlaista kirjasarjaamme entistä hienommaksi!

Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana ei olisi syntynyt ilman yhteisöllisyyden voimaa. Merkityskirja on muistutus siitä, että yhdessä saa suurempaa aikaan kuin yksin. Vuoden päästä uusi tarina, uusi järjestökumppani ja muutenkin uudet kujeet.

Unelma, jonka eteen on tehty valtavasti työtä on nyt totta, mutta edessä on kuitenkin se kaikkein kovin työ. Kirjan pitäisi löytää lukijansa ilman kustantamon markkinointiapua ja kirjakauppajakelua. Toistaiseksi Merkityskirjat on ollut meille kaikesta saamastamme merkittävästä tuesta huolimatta vasta kallis harrastus. Pärjääkö pienkustantaja kilpailussa isojen rinnalla, riippuu täysin siitä, käykö kirja kaupaksi.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Merkityskirjojen maailmaan!

Tellu ja Anna

Kirjan voit ostaa verkkokaupastamme hintaan 25 euroa + postituskulut, ja halutessasi voit kohdentaa oman kirjasi tukiosuuden vaikka paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle Support your local -hengessä.

Sukella viideksi minuutiksi julkkaritunnelmaamme Mirai-Imagen tekemän videon myötä.

Tässä myös muutamia kuvamuistoja elämämme hienoimpiin lukeutuvasta päivästä:

04-11-17 - 13-13-12 no.88995
Jännittynyt ja tunteikas puhe julkistamistilaisuudessa.
04-11-17 - 13-33-58 no.89006
Me teimme sen! Kahden pienyrittäjän ja armottoman kissaihmisen suuri unelma on nyt totta.
04-11-17 - 14-09-33 no.89007
Uniikit Helga Hidalmiina -mekot meille valmisti lahtelainen MariMari-putiikki.
yllätysvieras_akisamuli
Julkkareiden yllätysvieraana tangokuningas Aki Samuli. Multitalentti Merkityskuvittaja Anna säesti Mustan kissan tangon viululla. Haitarissa Jan Laine.
vinkkilava_joukkorahoitusteema
Lauantaina Merkityskirjoittaja Terhi ”Tellu” Kangas oli kertomassa vinkkilavalla joukkorahoituksesta luovan työn mahdollistajana. Haastattelijana Hanna Kopra.
nenäpäivän_lavalla
Kätevä & Tekevä -messuilla vietettiin myös Nenäpäivän etkoja. Sunnuntaina pääsimme kertomaan messuyleisölle Merkityskirjojen hyvää tekevästä ideologiasta. Haastattelijana Theatrum Olgan Lasse Kantola.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s