Merkityksellisiä juttuja

Sata kissakorttia yllätysilahdutuksina palvelutaloihin

Tänään 4. lokakuuta vietetään Maailman eläinten päivää. On kutkuttavan ihana ajatus, että sadassa suomalaisessa palvelutalossa aivan tuntemattomat mummot ja vaarit voivat ihastella päiväkotilasten uniikkia kissataidetta.

Kortissa lukee näin:

ILOISTA ELÄINTEN PÄIVÄÄ!

Tämän kortin lähettäjä __________________ haluaa ilahduttaa Maailman Eläinten Päivän (4.10.) kunniaksi kaikkia ________________________:n asukkaita tällä eläinaiheisella kortilla.

Uniikki kortti on taiteiltu Vilinäntalojen päiväkodeissa (Vilinä, Hulina, Tarina ja Pulina Lahden seudulla). Se haluaa muistuttaa, että huolenpito niin eläimistä kuin jo ikääntyneestä sukupolvesta 100-vuotiaassa Suomessa on valtavan tärkeää.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Mistä oikein on kyse?

Merkityskirjojen ja Vilinäntalot-päiväkotien yhteisestä kissamaisen mainiosta tempauksesta, jossa todellakin neljän ihanan pikkupäiväkodin lapset toteuttivat erilaisin tekniikoin kissakortteja, jotka sitten lähetettiin eri puolille Suomea senioreiden iloksi.

korttipajalla2_.jpg

Ajatus syntyi keväällä, kun mietin kiivaasti, mitä tarjoaisimme joukkorahoituskampanjassamme Merkityskirjojen tukijoille, jotka haluaisivat rahoittaa eläinsuojelutyötä tukevaa kirjaamme pienellä summalla. Halusin välttää turhan krääsän lähettämistä kiitokseksi. Sitä on jokaisella kaapit pullollaan. Voisimmeko tarjota jotain aineettomampaa ja aidosti erilaista?

Muistin nähneeni sosiaalisessa mediassa kampanjoita, joissa tuntemattomia ikäihmisiä on saattanut ilahduttaa kukkatervehdyksin. Yksi mainio kukkakampanja on toteutettu sekin täälllä Päijät-Hämeessä. Varmasti myös lapsen omin käsin tekemä korttitervehdys tuottaisi aitoa iloa palvelutalon asukkaille!

Niinpä marssin lastemme päiväkotia aivan uskomattoman hienolla ja omaleimaisella otteella (yhdessä yhtiökumppaninsa Anniina Kankaan kanssa) pyörittävän yrittäjän Tiina Bäckmanin juttusille. Jotenkin vain oli sellainen kutina, että tämä voisi olla ihan Vilinäntalojen näköinen juttu.

Ja Vilinäntalothan laittoi puuhaan vielä lisää kierroksia. Syyskuussa päiväkodeissa ei ainoastaan taiteiltu kissakortteja, vaan käsiteltiin eläinsuojelun teemoja koko ”kissaviikon” ajan leikin ja arkisten puuhien lomassa. Ilahdutuskortit istuivat myös täydellisesti päiväkotien syksyn Suomi 100 -teemaan.

20170913_094029
Myös meidän kuopuksemme pääsi syyskuussa kissaretkelle. Päiväkotiyrittäjä Tiina Bäckman maalaa lapsille kissanviikset tunnelmaa tuomaan.

Joukkorahoittaja sai siis kevään kampanjassamme valita palvelutalon, johon uniikki kissakortti rahoittajan nimellä varustettuna lähetettäisiin. Kortteja oli myynnissä Mesenaatti-palvelussa sata kappaletta. Niitä tilattiin kampanjan aikana yhteensä 41, eli 59 jäi tilaamatta. Tiina oli kuitenkin ehdottomasti sitä mieltä, että kaikki sovitut sata korttia taiteillaan ja postitetaan. Miten mahtavaa! Kiitos Tiina! Kiitos Vilinäntalojen mainiot päiväkodit!

Niinpä minä sitten vietin yhden illan netissä palvelutalojen osoitteita bongaillen. Yritin valita osoitteita niin, että kortteja lähtisi maantieteellisesti joka suuntaan. Virallisesti tilaamatta jääneet kortit lähetettiin Salainen ilahduttaja -statuksella.

Kylläpä olisi mahtavaa olla kärpäsenä katossa, kun korttitervehdys saapuu perille…

FB_IMG_1507060626922
Korttipohjat merkittäviin postilähetyksiin painoi veloituksetta mahtava kumppanimme Painotalo Plus Digital.

Vilinäntalojen mahtavia touhuja voit seurata vaikka Facebookissa. Esikoisemme on jo siirtynyt Päiväkoti Tarinasta eskariin, mutta kuopuksemme saa iloksemme nauttia vielä pitkään suurella sydämellä tarjotusta varhaiskasvatuksesta. Tarina on Vilinäntalojen pikkupäiväkodeista suurin 30 hoitopaikallaan. Ei siis mene läpi, että päivähoitoyksiköitä on käytännön syistä pakko aina vain kasvattaa ja kasvattaa. Kyse on myös tahdon asiasta. Pieni voi olla suurta.

Vilinäntaloilla on tahto kohdillaan. Ja pieni todellakin on suurta.


Merkityskirjat vieraili jo kesällä Päiväkoti Tarinassa myös Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana -kirjan työstövaiheessa. Videolla kerromme Johannan kanssa, millaista yhteistyötä olemme tehneet!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s